BART TEN BRUGGENCATE

Muziek in Beeld 

Muziek in Beeld

Pianiste Eke Simons en beeldend kunstenaar Bart ten Bruggencate werken samen in het project 'Muziek in beeld'. Een dynamische voorstelling! Eke´s ideeën over de kleur, vorm en expressie van elk stuk heeft Ten Bruggencate naar zijn schilderijen weten te vertalen op een manier die sterk tot de verbeelding van het publiek blijkt te spreken. De schilderijen worden tijdens het recital getoond.

Bij de première van dit project in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam voerde Eke verschillende wereldpremières uit. Antal Sporck (NL), Do-Won Yu (KR) en Jasna Veličkovič (SP) schreven speciaal voor haar nieuwe pianowerken. Eke is gecoacht door specialisten uit de hedendaagse muziek Gerard Bouwhuis en Sepp Grotenhuis. Met een van de stukken, de compositie 'Chapters' van Antal Sporck, won Eke in 2010 de Sporck Vertolkers Prijs voor de meest overtuigende vertolking.


- Eke blinkt vooral uit in de virtuoze passages, die zij met verve speelt, en waarbij zij een zeer krachtig pianospel tentoonspreidt. Haar fantasievolle stijl had ook in de zaal een merkbaar positieve uitwerking- (Juryrapport Sporck prijs)

- Eke speelde prachtig en gepassioneerd. Zij maakte vooral indruk met haar interpretaties van de 20ste eeuwse werken en met het speciaal voor haar gecomponeerde 'Chapters' van haar leeftijdgenoot Antal Sporck.- (Recensie Theater de Kappen, Haaksbergen)

http://www.ekesimons.nl/

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston